Prorážení tiskové barvy na tenkých tiskových papírech - Wilkeová, Hana (Univerzita Pardubice, 2017)
Cílem této práce bylo vyhodnocení prorážení tiskové barvy na tenkých tiskových papírech v závislosti na množství přenesené barvy. Konkrétně bylo prorážení tiskových barev testováno na 3 druzích bezdřevých nenatíraných tenkých tiskových papírů, o plošné hmot-nosti 50 g/m2, dodaných OP papírnou. Součástí experimentální části je stanovení drsnosti papíru za účelem stanovení sítové a lícové strany papíru, stanovení opacity papírů, měření optické hustoty za účelem stanovení přenosových křivek pro jednotlivé papíry a barvy a stanovení prorážení tiskové barvy.
Print-Trough on the thin printing papers
Keywords: prorážení tiskové barvy; tenké tiskové papíry; plošná hmotnost; optická hustota; přenosová křivka; print-through; thin printing papers; grammage; density; transfer curve