Investice do vzdělávání v České republice - Zichová, Andrea (Univerzita Pardubice, 2009)
Diplomová práce se zabývá problematikou investic do vzdělávání v České republice a poukazuje na jejich význam a důležitost. V souvislosti se členstvím České republiky v Evropské unii popisuje postavení vzdělávání v Evropské unii, vzdělávací politiku České republiky a Evropské unie, včetně jejích vzdělávacích programů. Součástí práce je i výzkumné šetření, provedené mezi studenty Univerzity Pardubice, týkající se investic do vzdělávání.
Investment into education in the Czech Republic
Keywords: Education; Investment; economic value; education policy; education programs; Vzdělávání; Investice; ekonomické hodnoty; vzdělávací politika; vzdělávací programy