Syntéza hydrazidů substituovaných 4-hydrobenzenových kyselin - Krčíková, Dana (Univerzita Pardubice, 1996)
Cílem práce bylo připravit sérii N-isopropylidenhydrazidů substituované 4-hydroxybenzoové kyseliny a pokusit se o jejich redukci na odpovídající N-isopropylhydrazidy. Nejprve byly studovány reakce hydrazidů s acetonem. Všechny produkty kondenzace byly izolovány v prakticky čisté formě. Látky byly charakterizovány body tání, B.t., elementární analýzou a NMR. Syntetizované sloučeniny dosud nejsou popsané v chemické literatuře.
Keywords: příprava; syntézy; vlastnosti; konstanty; hydrazidy 4-hydroxybenzoové kyseliny