Informovanost žen o sociálně-právní problematice v souvislosti s mateřstvím - Veverková, Zdeňka (Univerzita Pardubice, 2011)
Bakalářská práce se zabývá sociálně-právní problematikou v souvislosti s mateřstvím. Je prací teoreticko-výzkumnou a má dvě části, teoretickou a výzkumnou. Teoretická část se zabývá historií sociálně-právní problematiky v mateřství, současnou legislativou, vymezením základních pojmů, sociálně-právní problematikou u vybraných skupin a změnami v roce 2011. Ve výzkumné části je mimo metodiky výzkumné šetření. Jako prostředek pro sběr dat byl vytvořen dotazník, který je zaměřen především na názory respondentů na sociálně-právní problematiku v souvislosti s mateřstvím a jejich základní znalosti a orientaci v této problematice.
Women's awareness of the socio-legal issues relating to motherhood
Keywords: mateřská dovolená; rodičovská dovolená; těhotenství; mateřství; právo; maternity leave; parental leave; pregnancy; maternity; law