Vznik a formování integračních procesů v západoevropské ekonomice - Motl, Jaroslav (Univerzita Pardubice, 2001)
Autor v práci pojednává o vzniku a formování integračního procesu v západoevropské ekonomice. Vysvětluje pojem integrace ve světové ekonomice, upozorňuje na integrační snahy před rokem 1938 a sleduje vývoj integrace v jeho historických souvislostech po druhé světové válce.
Origin and forming of integration process in economy of western Europe
Keywords: Ekonomika; Evropa; integrační procesy; Marshallův plán; historie