Uhlíková vlákna a jejich užití v medicinálních aplikacích - Kučerová, Barbora (Univerzita Pardubice, 2019)
Práce je zaměřena na uhlíková vlákna, jejich rozdělení a užití v medicíně. Nalezneme zde zmínky o vláknech na bázi PAN a mezofázových smol. Je zde také podrobněji rozebrán uhlík a jeho alotropy. Poslední kapitola je zaměřena pouze na užití vláken v medicinálních aplikacích.
Carbon fibers in medical applications
Keywords: uhlík; uhlíková vlákna; PAN; mezofázové smoly; medicinální aplikace; carbon; carbon fibers; PAN; mesophase pitch; medical applications