Možnosti získávání a využití huminových kyselin - Dvořáková, Hana (Univerzita Pardubice, 2014)
Bakalářská práce je zaměřena na problematiku huminových kyselin. Teoretická část se zabývá jejich základní charakteristikou a možným komerčním využitím. Experimentální část zahrnuje izolaci kyselin ze sodných solí a přípravu modifikovaných HK. Tyto izolované a modifikované huminové kyseliny jsou dále použity při odstraňování reaktivních barviv z modelových odpadních vod.
Ways of obtaining the humic acids
Keywords: huminové látky; huminové kyseliny; humáty; fulvokyseliny; izolace; využití; příprava; humic substances; humic acid; humates; fulvic acid; isolation; use; preparation