Nehmotné statky a průmyslová práva v současnosti - Matějíčková, Helena (Univerzita Pardubice, 2015)
Diplomová práce pojednává o způsobech ochrany průmyslového vlastnictví v České republice a průmyslově vyspělých zemích a zachycuje současné trendy v této oblasti. Je zaměřena na důležitost ochrany výsledků duševní činnosti v dnešním moderním globalizovaném světě. Podrobně je zde popsána problematika udělování patentu, zápisu průmyslového vzoru a ochranné známky, a to jak na národní úrovni, tak úrovni mezinárodní. V poslední části práce je zhodnocen stav průmyslově právní ochrany na území České republiky a je zde upozorněno na aktuální problémy s nástinem možných řešení.
Intangible assets and current industrial rights
Keywords: intellectual property; industrial rights; patent; trademark; industrial design; Industrial Property Office; duševní vlastnictví; průmyslová práva; patent; ochranná známka; průmyslový vzor; Úřad průmyslového vlastnictví