Ochrana legitimního očekávání daňového subjektu - Klikar, Vojtěch (Univerzita Pardubice, 2023)
Cílem práce je analýza specifik principu ochrany legitimního očekávání v daňovém řízení. Analyzována bude relevantní judikatura správních soudů a Evropského soudu pro lidská práva s cílem identifikovat odchylky oproti správním řízením vedeným dle správního řádu.
Protection of legitimate expectations of the taxpayer
Keywords: daňový subjekt; daňové řízení; správní řízení; legitimní očekávání; zásady; ochrana; taxpayer; tax proceedings; administrative proceedings; legitimate expectations; principles; protection