Energetický trh v České republice - Kunhartová, Lenka (Univerzita Pardubice, 2018)
Diplomová práce zpracovává problematiku energetického trhu v České republice s užším zaměřením na elektrickou energii a zemní plyn. V úvodní části obsahuje seznámení s obecnými teoriemi a právními normami ovlivňujícími energetický sektor. V hlavní části práce je popsán historický vývoj na jednotlivých trzích a je vypracována analýza jejich současného stavu. V závěru je provedeno zhodnocení současného stavu a nastínění budoucího vývoje českého energetického trhu.
Energy market in the Czech Republic
Keywords: energetický trh; elektrická energie; účastníci trhu s elektřinou; zemní plyn; účastníci trhu se zemním plynem; historický vývoj; nabídky; ceny; regulace; energy market; electric power; participants in the electric market; natural gas; participants in the market with natural gas; historical development; supply; price; regulation