Analýza konjugátů antimykotik s poly(ethylenglykoly) - Pilátová, Markéta (Univerzita Pardubice, 2006)
Práce se zabývá stanovením amfotericinu B, nystatinu a konjugátu amfotericinu v biologickém materiálu (krevní plazma, moč) pomocí vysokoúčinné kapalinové chromatografie, dále analýzou poly(ethylenglykolů) o různých molekulových hmotnostech, jejich separací a stanovením poměru kovalentně a nekovalentně vázaných ligandů prostřednictvím gelové permeační chromatografie.
The analysis of conjugates of antimycotics with poly(ethylenglycol)s
Keywords: antimykotika; Vysokoúčinná kapalinová chromatografie; gelová chromatografie