Výsledky interní kontroly kvality u koagulačních testů - Hyánek, Jan (Univerzita Pardubice, 2023)
Cílem bakalářské práce bylo zpracovat problematiku interní kontroly kvality v hematologické laboratoři. V teoretické části jsou přehledně zpracována platná pravidla, zákonné normy a odborná doporučení. V praktické části práce jsem se zaměřil na popis systému interní kontroly kvality, jsou zde využívána data a představeny postupy realizované na koagulacích Laboratoře klinické hematologie a krevní banky Nemocnice Přerov. Využil jsem kontrolní materiály i nastavení informačních systémů, využívaných při hodnocení.
Results of internal quality control of coagulation tests
Keywords: vnitřní kontrola kvality; kontrolní materiál; měření; výsledky; internal quality control system; control material; measurement; results