Aktuální trendy ve vedení lidí v podniku - Mokřížová, Vlasta (Univerzita Pardubice, 2019)
Cílem bakalářské práce je zjistit, jak lze využít aktuální trendy ve vedení lidí vztahující se k motivaci a spokojenosti zaměstnanců v rámci nastavené firemní kultury prostřednictvím vlastního šetření s cílem zjištění hlavních faktorů motivace a spokojenosti zaměstnanců ve vybrané společnosti. V práci jsou teoreticky vymezeny základní ideje vedení lidí, motivace a vybrané teorie vedení a motivace pracovního chování, stimulační faktory a spokojenost. Dále je vysvětlena idea firemní kultury, na jejíchž hodnotách je motivační program vypracován. Analytická část je realizována na konkrétní firmě s důrazem na klíčovou otázku motivace a spokojenosti zaměstnanců a výsledky šetření budou dále použity pro potřeby společnosti.
Current leadership trends in a company
Keywords: vedení lidí; teorie vedení; motivace; teorie motivace; spokojenost zaměstnanců; stimulace; firemní kultura; inovativní firemní kultura; leadership; theories of leadership; motivation; theory of motivation; employees satisfaction; stimulation; organizational culture; innovative organizational culture