Existence učících se regionů v dimenzi ČR - Ročková, Lucie (Univerzita Pardubice, 2011)
Tato diplomová práce je zaměřena na identifikaci učících se regionů v dimenzi České republiky. Teoretická část definuje základní pojmy z regionálního rozvoje a teorií regionálního rozvoje, dále jsou zde uvedeny definice učících se regionů, jejich charakteristické rysy a podmínky vzniku. Praktická část se věnuje identifikaci učících se regionů v České republice pomocí vybraných faktorů. Využita je zde také komparace se zahraničními učícími se regiony.
The existence of learning regions in the dimension of the Czech republic
Keywords: učící se regiony; znalosti; inovace; regionální inovační systém; klastry; sítě; learning regions; knowledge; innovation; regional innovation system; clusters; networks