Strategické dokumenty v každodenní praxi českých měst - Kuricová, Petra (Univerzita Pardubice, 2011)
Cílem této diplomové práce je zhodnocení praktického využití strategického plánu a jeho dopadů na život obyvatelstva města. První část se zabývá vývojem regionální politiky a strategického plánování. V druhé části je analyzován plán vybraného města - Hradce Králové a na dvou klíčových oblastech jsou hodnoceny praktické dopady strategického plánování na život lidí.
Strategic documents in daily practice of Czech towns
Keywords: strategické plánování; regionální politika; globální cíle; strategic planning; regional policy; global aims