Metoda Quick Response a její aplikace ve vybraném podniku - Markovič, Lukáš (Univerzita Pardubice, 2011)
Bakalářská práce je zaměřena na logistickou technologii Quick response. Práce se zabývá popisem metody, a to včetně informačních systémů, které jsou předpokladem pro úspěšnou realizaci systému Quick response. Zabývá se rovněž metodami, které jsou v úzkém vztahu s metodou Quick response, a to zejména metodami CPFR a VMI. Praktická část práce mapuje znalost metody Quick response a její využívání ve vybraném podniku farmaceutického průmyslu. V práci je popisován proces předpovědi poptávky, proces logistického plánování, výroby a prodeje, včetně segmentace trhu a způsobu obsluhy jednotlivých segmentů.
Quick Response and its application in selected company.
Keywords: dodavatelské řetězce; logistické technologie; Quick response; efficient consumer response; ECR; Collaborative planning; forecasting and replenishment; CPFR; Vendor managed inventory; VMI; supply chain; logistics technology