Financování zdravotnictví v ČR - Šlégrová, Andrea (Univerzita Pardubice, 1999)
Práce se zabývá otázkou financování zdravotnictví v České republice. Uvedeny jsou možné způsoby financování zdravotní péče ve světě, podrobně jsou rozebrány zdroje financování zdravotnictví v ČR a léková politika. Dále je popsán průběh privatizace a návrh reformy ve zdravotnictví ČR.
Financing of health service in CR
Keywords: Zdravotnictví; reforma zdravotnictví; financování; veřejné výdaje; zdroje