Rodičovství očima osamělých matek - Kameníková, Linda (Univerzita Pardubice, 2015)
Diplomová práce s názvem Rodičovství očima osamělých matek je teoreticko-praktickou prací. Teoretická část je členěna do čtyř kapitol. První kapitola se věnuje pojednání o rodině. Druhá kapitola se zabývá rodičovstvím. Třetí kapitola nás seznamuje se specifiky neúplné rodiny, zejména té v čele s matkou. Čtvrtá kapitola se zaměřuje na možnosti podpory osamělých matek. Praktická část diplomové práce obsahuje výzkumný cíl, výzkumné otázky a popis metodiky kvalitativního výzkumu. Prezentuje výsledky získané z výzkumného šetření, které bylo zaměřené na rodičovství osamělých matek z jejich vlastního pohledu.
Parenthood through the Eyes of Lone Mothers
Keywords: family; parenting; incomplete family; absence of fathers in the family; children; single mothers; rodina; rodičovství; neúplná rodina; absence otce v rodině; děti; osamělé matky