Concept of Racism in the novel "Black Boy" By Richard Wright - Hovad, Radovan (Univerzita Pardubice, 2010)
Tato bakalářská práce analyzuje román "Black Boy" od Richarda Wrighta. Hlavní důraz je kladen na pojetí rasismu v tomto unikátním díle. Obsahuje rovněž analýzu prvků naturalismu. Naturalismus je hlavním stylem použitým v této autobiografii. Prostřednictvím vykreslení svého vlastního dětství, Wright zobecňuje dětství každého afroamerického dítěte, které vyrůstalo na starém jihu v první polovině dvacátého století. Analýza se dále zaobírá násilím, kterého je román plný; hladem po potravě a hladem po vědění. Závěrečná část bakalářské práce bude zahrnovat souhrn dané analýzy a také snahu o vyslovení obecnějších závěrů o významu díla Richarda Wrighta.
Koncept rasismu v románu "Black Boy" od Richarda Wrighta
Keywords: rasismus; naturalismus; násilí; jazyk; segregace; racism; naturalism; violence; language; segregation