Využití bylin během porodu - Březíková, Anna (Univerzita Pardubice, 2023)
Předložená bakalářská práce se zabývá využitím bylin během porodu. Teoretická část seznamuje s jednotlivými formami fytoterapie, jejich přípravou a využitím ve vybraných stavech porodního procesu. Dále se zabývá problematikou bezpečnosti užívání konkrétních bylin, které jsou v literatuře nejčastěji zmiňované. V průzkumné části bylo pomocí nestandardizovaného dotazníku zjišťováno, jaký průběh a účinky bylinné léčby během porodu ženy zaznamenaly. Do průzkumného šetření byly zařazeny rodičky po vaginálním porodu.
Usage of herbs during childbirth
Keywords: byliny; fytoterapie; porod; alternativní medicína; bylinkářství; herbs; phytotherapy; childbirth; alternative medicine; herbalism