Boroskopie leteckých proudových motorů - Do, Tuan Hiep (Univerzita Pardubice, 2025)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na použití boroskopie při údržbě leteckých proudových motorů. Popisuje principy nedestruktivního zkoušení, přičemž se soustředí na vizuální metody, a hlavně na boroskopickou inspekci, která umožňuje detekci vnitřních vad motorů bez nutnosti pracné demontáže. Práce rovněž rozebírá různé typy boroskopů, technické postupy inspekce a specifika provádění těchto kontrol v leteckém údržbovém průmyslu. Cílem je ukázat, jak boroskopie přispívá k prevenci motorových poruch, zajištění bezpečnosti letového provozu a prodloužení životnosti motorů.
Boroscopy of Aircraft Jet Engines
Keywords: letectví; boroskopie; bezpečnost; nedestruktivní zkoušení; proudové motory; údržba; aviation; safety; boroscopy; nondestructive testing; jet engines; maintanence