Návrh rámu traktorového sklápěcího přívěsu - Vtípil, Tomáš (Univerzita Pardubice, 2017)
Tato diplomová práce je věnována ideovému návrhu konstrukcí rámu nástavby a podvozkového rámu třístranného sklápěcího traktorového přívěsu s maximální technickou hmotností 5 500 kg a užitečnou hmotností 4 000 kg. První část se zabývá popisem stávajících řešení sklápěcích přívěsů, legislativou a požadavky pro návrh přívěsu. Druhá část je hlavně zaměřena na popis konstrukcí ideově navržených rámů přívěsu, na základě kterých byly provedeny pevnostní analýzy v počítačovém programu SolidWorks 2014 dle stanovených zátěžových stavů.
Design of the frame for a tractor tipping trailer
Keywords: rámy; nápravy; legislativa; traktorové sklápěcí přívěsy; metoda konečných prvků; frames; axles; legislation; tractor tipping trailers; finite element method