Postoje studentů Univerzity Pardubice k manželství - Gottsteinová, Nicola (Univerzita Pardubice, 2016)
Tato bakalářská práce pojednává o problematice manželství a založení rodiny z pohledu studentů Univerzity Pardubice. Ve své teoretické části se zabývá vymezením základních pojmů, jako jsou rodina a manželství. Pozornost je věnována také otázce postojů. Dále se práce věnuje aspektům ovlivňující stanovisko mladé generace k manželství a rodičovství. Výzkumná část je zaměřena na samotné postoje studentů k manželství a založení rodiny, jak se jejich názory v této problematice diferencují. Cílem je také zjistit, jaké jsou jejich důvody případného odkladu vstupu do manželství a rodičovství.
Attitudes of Students of University Pardubice to Marriage
Keywords: rodina; manželství; rodičovství; postoje studentů; family; marriage; parenthood; students' attitudes