Memoráty Romů na 2. světovou válku - Horváthová, Lucie (Univerzita Pardubice, 2005)
Práce přibližuje, evokuje a analyzuje zapomenuté historické postavení a zážitky Romů z 2. světové války. Úvodní kapitola je věnována stručným dějinám Romů.
Roma memories of World War Twoo
Keywords: Romové; Holocaust; 2. světová válka; vzpomínky