Role obcí při řešení pandemie covid-19 - Chvojková, Adéla (Univerzita Pardubice, 2023)
Bakalářská práce je věnována roli obce pří řešení pandemie covid-19 se zaměřením na opatření a činnosti, které obec vykonávala v letech 2020-2021. V úvodních kapitolách je charakterizováno postavení obce ve veřejné správě, vymezení obce, jejího hospodaření a na závěr i krizové řízení a štáby obce. V další kapitole je charakterizována covidová situace v České republice a dopady na různá odvětví. Následuje charakteristika vybrané obce Chrast a popis činností, které v době pandemie vykonávala k hladkému průběhu celé situace. Na závěr je popsáno hospodaření obce v průběhu let, ale i v době koronakrize.
The role of municipalities in solving the covid-19 pandemic
Keywords: obce; Covid-19; koronavirová krize; opatření; pandemie; koronavirus; hospodaření obce; krizová řízení; municipalities; Covid-19; coronavirus crisis; measures; pandemic; coronavirus; economy of the municipality; crisis management