Modelování hrubého domácího produktu pomocí fuzzy inferenčních systémů a dopředných neuronových sítí - Mrázová, Lucie (Univerzita Pardubice, 2004)
Práce se zabývá modelováním vývoje hrubého domácího produktu na bázi fuzzy inferenčního systému Takagi-Sugeno a dopředných neuronových sítí.
Modelling of gross domestic product by fuzzy inference systems and feed-forward neural networks
Keywords: matematická ekonomie; hrubý domácí produkt; fuzzy systémy; neuronové sítě; ekonometrie; kybernetika; ekonomická informatika