Specifický typ výkonu trestu, ekonomické a sociální aspekty a hodnocení veřejností - Majerová, Veronika (Univerzita Pardubice, 2020)
Bakalářská práce se zabývá specifickým výkonem trestu odsouzených matek. Jsou zde popsány právní hlediska, a také ekonomické a sociální determinanty specifického výkonu trestu. V praktické části je proveden dotazníkový výzkum, pomocí něhož je zjišťována reflexe ze strany veřejnosti na výkon trestu odsouzených matek s nezletilými dětmi.
Specific type of sentence, economic and social aspects and public evaluation
Keywords: vězeňství; vězeňská služba; výkon trestu odnětí svobody; specializované oddělení; odsouzené matky; prison; prison service; serving a custodial sentence; specialized department; convicted mother