Řízení respiračních pohybů v radiační onkologii - Rejl, Lukáš (Univerzita Pardubice, 2017)
Práce se zabývá problematikou řízení respiračních pohybů v radiační onkologii, které mají vliv na pohyb cílového objemu a přesnost aplikovaného záření. Zahrnuje jednotlivé metody a postupy, které mají kompenzovat odchylky způsobené dýchacími pohyby. Tyto metody a postupy mají za úkol především přesné ozáření tumoru a minimalizaci ozáření zdravých tkání.
Management of respiratory motion in radiation oncology
Keywords: respirační pohyby; radioterapie; rakovina; gating; respiratory movements; radiotherapy; cancer