Firemní dobrovolnictví - Křivková, Denisa (Univerzita Pardubice, 2015)
Tato bakalářská práce je zaměřena na firemní dobrovolnictví. Nalezneme zde znaky a dělení dobrovolnictví, dozvíme se kdo je to dobrovolník jaké má práva a povinnosti a význam dobrovolnictví. Práce popisuje, co stojí za pojmem firemní dobrovolnictví, kdo ho vykonává a jakým způsobem. Ve výzkumné části práce se zjišťuje, jakým způsobem jsou dobrovolníci informováni o dobrovolnických akcích, jak jsou motivováni a jaký mají postoj k výkonu firemního dobrovolnictví. Hlavním cílem práce je popsat, jak zaměstnanci vnímají firemní dobrovolnictví.
Corporate volunteering
Keywords: dobrovolnictví; dobrovolník; firemní dobrovolnictví; filantropie; volunteering; volunteer; corporate volunteering; philanthropy