Začlenění vysokoškolsky vzdělaných sester do ošetřovatelského týmu - Měřinská, Kristina (Univerzita Pardubice, 2011)
Bakalářská práce s názvem "Začlenění vysokoškolsky vzdělaných sester do ošetřovatelského týmu" se zabývá faktory ovlivňujícími proces začlenění sester do kolektivu. Cílem je zjistit, zda stupeň dosaženého vzdělání má vliv na začlenění. Teoretická část poskytuje základní informace o nynějším systému vzdělávání členů ošetřovatelského týmu, systémech poskytování ošetřovatelské péče, popisem týmové spolupráce a pracovními vztahy. Praktická část zjišťuje názory na začlenění sester do kolektivu. Na konci práce je diskuze shrnující výsledky výzkumu.
The University-educated Nurses Integration into the Nursing Staff
Keywords: vzdělávání sester; ošetřovatelský tým; spolupráce; pracovní vztahy; adaptační proces; education of nurses; nursing staff; cooperation; employee relations; adaptation process