Určení predikované ceny akcie - Müllerová, Monika (Univerzita Pardubice, 2012)
Diplomová práce se zabývá oceněním akcií společnosti Lučební závody Draslovka a.s. Kolín. V úvodní části jsou obecně popsány modely pro určení vnitřní hodnoty a predikované ceny akcie. Vybrané modely jsou použity k ocenění akcií zvolené společnosti. V práci je také uvedena charakteristika společnosti a jsou analyzovány její základní ekonomické ukazatele. Závěr práce je zaměřen na posouzení použitelnosti jednotlivých modelů a jsou formulovány možnosti využití získaných výsledků.
Determine the predicted share price
Keywords: predikovaná cena akcie; vnitřní hodnota akcie; pyramidový rozklad; ziskový model; cash flow model; účetní hodnota akcie; predikovaná účetní hodnota akcie; predicted share price; intrinsic value of shares; pyramidal decomposition; profit model; cash flow model; book value per share; predicted book value per share