Může studium tuhnutí vody pomáhat v materiálovém výzkumu? - Bydžovský, Ota (Univerzita Pardubice, 2015)
Práce je věnována fázovému přechodu vody z pevné fáze do kapalné. Studiu fázového přechodu vody se bakalářská práce zabývá v teoretické i experimentální části.
Can study of water freezing help us in material research?
Keywords: Phase transition of water; cryobiology; Mpemba effect; thermoporometry; mercury porosimetry; adsorption; controlled porous glass; fázový přechod vody; kryobiologie; Mpemba efekt; termoporometrie; rtuťová pozimetrie; adsorpce; kontrolovaně porézní skla