Vliv formy výuky na znalosti žáků základních škol v oblasti ochrany obyvatelstva - Nováková, Nicolle (Univerzita Pardubice, 2017)
Bakalářská práce se zaměřuje na vzdělávání žáků základních škol v oblasti ochrany obyvatelstva. Práce se v první části zabývá obecným popisem problematiky ochrany obyvatelstva a integrovaného záchranného systému. Druhá část obsahuje výzkum vlivu formy výuky v oblasti obyvatelstva. Součástí této práce je dotazníkové šetření, jehož vzorkem bylo celkem 66 žáků čtvrtých tříd vybrané základní školy. Na základě analýzy odpovědí dotazníkového šetření a návrhu výukových strategií je pro výuku v oblasti ochrany obyvatelstva doporučena adekvátní forma výuky. Na závěr jsou navržena doporučení pro stávající praxi sloužící učitelům základních škol.
The influence of teaching methods on student's skills and knowledge at primary education in the field of civil protection
Keywords: ochrana obyvatelstva; integrovaný záchranný systém; mimořádná událost; vzdělávání; civil protection; integrated rescue system; emergency situation