Transformace ústavní péče o ohrožené děti v Pardubickém kraji - Kubelková, Barbora (Univerzita Pardubice, 2011)
Bakalářská práce se zabývá systémem péče o ohrožené děti a rodiny. Věnuje se jednotlivým formám náhradní péče a jejich vývoji. Cílem práce je nastínit proces transformace ústavní péče v České republice, zejména v Pardubickém kraji. Hlouběji se věnuje oficiálním dokumentům, podle kterých je transformace utvářena. Bakalářská práce popisuje aktuální stav ústavní péče v Pardubickém kraji a její perspektivy. Podrobně analyzuje situaci ve dvou vybraných ústavních zařízeních kraje.
Transformation of the Care of Endangered Children in the Pardubice Region
Keywords: transformace; ústavní péče; ohrožené děti; rodinná politika; náhradní péče; Pardubický kraj; transformation; inpatient care; vulnerable children; family police; alternative care; Pardubice region