Logistické procesy při přepravě stavebního materiálu ve společnosti Chládek a Tintěra, Pardubice a.s. - Bouchalová, Karolína (Univerzita Pardubice, 2025)
Práce se zabývá zlepšením logistických procesů při přepravě stavebního materiálu ve společnosti Chládek a Tintěra, Pardubice a.s. V rámci analytické části je hodnocen současný stav logistiky, nákladová struktura a hlavní problémy v dodavatelském řetězci. Na základě zjištěných poznatků jsou navržena opatření ke zlepšení efektivity dopravy, snížení nákladů a zajištění plynulosti dodávek, včetně posouzení ekonomické návratnosti vybraných investic.
Logistic processes in the transport of building materials in the company Chládek a Tintěra, Pardubice a.s.
Keywords: logistika ve stavebnictví; železniční infrastruktura; přeprava materiálu; pražce; kolejnice; logistics in construction; railway infrastructure; transport of materials; sleepers; rails