Význam malých a středních podniků v ekonomice České republiky - Vlkovská, Veronika (Univerzita Pardubice, 2021)
Záměrem bakalářské práce je posoudit význam malých a středních podniků v ekonomice České republiky, a to na základě analýzy jejich podílu na tvorbě hrubého domácího produktu, zapojení do mezinárodního obchodu, podmínek pro podnikání a dalších relevantních faktorů. Dále je cílem stanovit faktory, které nejvíce limitují podnikání v České republice, a podmínky, jejichž zlepšení by naopak přispělo k vyšší podpoře podnikání malých a středních podniků.
The importance of small and medium enterprises in the economy of the Czech Republic
Keywords: malé a střední podniky; rodinné firmy; hrubý domácí produkt; export; podnikatelský plán; small and medium enterprises; family business; gross domestic product; export; business plan