Implementace prvků participativní demokracie v rozvoji měst a regionů - Heřmanová, Lucie (Univerzita Pardubice, 2024)
Cílem bakalářské práce je vyhodnotit míru implementace prvků participativní demokracie v plánování rozvoje vybraných sídel. V teoretické části jsou úvodní tři kapitoly věnované teoretickému vymezení pojmů spojených s veřejnou správou, udržitelným rozvojem a pojmů spadajících pod participativní plánování ve veřejné správě. Následující kapitoly jsou věnovány praktické části práce, ve které je provedena analýza uskutečňovaných nástrojů participace ve vybraných sídlech a následně je provedeno vyhodnocení míry uskutečňovaných nástrojů participace.
Implementation of elements of participatory democracy in the development of cities and regions
Keywords: veřejná správa; participace; demokracie; participativní demokracie; udržitelný rozvoj; public administration; participation; democracy; participatory democracy; sustainable development