Komparace vybraných ekonomik středomořského prostoru - Stuchlík, Michal (Univerzita Pardubice, 2015)
Cílem práce je analýza, komparace a deskripce vybraných ekonomik středomořského prostoru, jejich ekonomický vliv a pozice v uvedeném regionu včetně historie, současnosti a kooperace ve vybraném regionu v mezinárodních organizacích.
Comparison of selected economies of the Mediterranean area
Keywords: economy; European Union; Maghrib; Mashriq; Mediterranean area; ekonomika; Evropská unie; Maghreb; Mashrek; Středomoří