Statický přepočet příhradové ocelové mostní konstrukce v km. 15,157, TÚ 1441, Martinice v Krkonoších - Rokytnice nad Jizerou, most Maříkov - Jizera. - Horčička, Jakub (Univerzita Pardubice, 2021)
Předmětem diplomové práce je statický přepočet příhradové ocelové mostní konstrukce. Most je situován v km 15,157 trati Martinice v Krkonoších - Rokytnice nad Jizerou a převádí jednokolejnou železniční trať přes řeku Jizeru. Mostní konstrukce je příhradová, nýtovaná s mezilehlou prvkovou mostovkou. V práci je posouzena zatížitelnost prvků hlavního nosníku a mostovky dle platných českých a evropských norem.
Static recalculation of truss steel bridge construction in km. 15,157, TÚ 1441, of railway track Martinice v Krkonoších - Rokytnice nad Jizerou, bridge Maříkov - Jizera.
Keywords: ocelová mostní konstrukce; statický přepočet; příhradový nosník; mostovka; příčník; podélník; LM 71; zatížení; steel bridge; static conversion; truss girder; bridge deck; cross girder; longitudinal; LM 71; load