Lean management ve vybraném podniku - Petříček, Jan (Univerzita Pardubice, 2016)
Diplomová práce "Lean management ve vybraném podniku", je zaměřena na základní metody, které pomohou z běžně fungujícího podniku vytvořit podnik, pro který je specifická schopnost "štíhlé myšlení". Jedná se o zamyšlení se nad účinky, ale i riziky, které tato koncepce v našich geografických podmínkách má. Úvod je zaměřen na popis základních kamenů filozofie Gemba kaizen. V dalších částech práce jsou tyto základní pilíře aplikovány na vybraný podnik a to především tak, aby doplňovaly, rozšiřovaly, ale především zkvalitňovaly jeho stávající funkčnost. V závěru jsou poté zhodnoceny výsledky a rozsah dosavadní aplikace z celofiremního měřítka.
Lean management in chosen Company
Keywords: Lean; Gemba kaizen; TPM; 5S; TQC; Lean; Gemba kaizen; TPM; 5S; TQC