Prověření propustnosti železniční trati č. 250 s ohledem na možnost vložení tras vlaků vysokorychlostní dopravy v úseku Česká – Brno - Blažek, Jan (Univerzita Pardubice, 2008)
Diplomová práce se zabývá problematikou propustnosti železniční trati č. 250 v kontextu rozšíření provozu o vysokorychlostní vlaky v úseku Brno - Česká. Pro několik scénářů předpokládaného vývoje dopravy jsou sestaveny grafikony vlakové dopravy. Záměrem je poskytnout co nejvěrohodnější odpověď na otázku, zda je výhledově možné plánovaný rozsah dopravy na dané trati realizovat.
Verification of traffic-carrying capacity of railway track no. 250 in relation to possibility insertion of high-speed train paths in section Česká - Brno
Keywords: railway service; traffic-carrying capacity; high-speed transportation; train traffic diagram; železniční doprava; propustnost; vysokorychlostní doprava; Grafikon vlakové dopravy