Strategie podniku a podniková kultura - Vacková, Alžběta (Univerzita Pardubice, 2014)
Bakalářská práce se zabývá problematikou vzájemného působení strategie podniku a podnikové kultury. Obě složky podnikání jsou zásadní pro získání konkurenční výhody a uspění na trhu. Cílem bakalářské práce bylo analyzovat změnu podnikové kultury konkrétního podniku, která následovala po změně strategie podniku. Na základě zjištěných výsledků analýzy pak byla zhodnocena síla změněné podnikové kultury a navrženy změny, které by ji posunuly dále a učinily ještě silnější.
Corporate culture and company strategy
Keywords: podniková kultura; strategie podniku; hodnoty; cíle; konkurenční výhoda; corporate culture; company strategy; values; goals; competitive advantage