Komparace vnímání otaku v České republice a Japonsku. - Svobodová, Kristýna (Univerzita Pardubice, 2021)
Bakalářská práce je zaměřena na rozrůstající se asijský fenomén a subkulturu otaku, konkrétně na komparací v domácím a originálním Japonským prostředí dané skupiny. Vyznačuje se animovanými seriály, filmy, herním prostředí, a také osobitými styly hudby nazývané J-pop, K-pop, nebo J-rock. Přiblíží tuto fanouškovskou základnu z vnitřního ohledu členů skupiny, a vymezí tak hranice mezi tzv. "normály" a otaku.
Comparison of perception of otaku in the Czech Republic and Japan.
Keywords: Otaku; Japonsko; Anime; Cosplay; komunita; Otaku; Japan; Anime; Cosplay; community