Suburbia in the Work of Philip Larkin - Rotterová, Tereza (Univerzita Pardubice, 2015)
Cílem této bakalářské práce je podat rozbor tvorby Philipa Larkina a zmapovat tak jeho postoj k suburbanizaci. Úvodní kapitola poskytuje historický a socioekonomický kontext poválečné Británie. Na téma suburbanizace v Larkinově poezii se pohlíží ze dvou hledisek. V první části je rozbor básní zaměřen na suburbanizaci jako na důsledek stále bohatší společnosti, která tak měla možnost kupovat stále větší domy s většími pozemky. Druhá část se zabývá přírodou a venkovem; s rostoucí rozlohou měst se ztrácela nenarušená příroda. Dále je posouzen Larkinův postoj jako takový, který bývá označován za nostalgický.
Suburbia v díle Philipa Larkina
Keywords: Philip Larkin; post-war Britain; suburbia; poetry; poválečná Británie; předměstí; poezie