Finanční analýza společnosti Cyklos, v.d. - Levínský, Jan (Univerzita Pardubice, 2019)
Tato bakalářská práce se zabývá finanční analýzou společnosti Cyklos Choltice, v. d. Je rozdělena do 6 kapitol. Úvodní kapitola definuje management jako vědeckou disciplínu, vedoucí pracovníky a nástroje řízení nejčastěji využívaných pro české společnosti. Druhá kapitola popisuje metody finanční analýzy, poměrové ukazatele, pyramidové rozklady a predikční modely. Ve třetí kapitole jsou stručně představeny obchodní korporace a družstva. Čtvrtá kapitola představuje společnost Cyklos Choltice, v. d. Pátá kapitola zobrazuje provedení finanční analýzy ve zvolené společnosti. Poslední kapitola obsahuje souhrnné zhodnocení finančního zdraví podniku a návrhy na zlepšení finanční situace.
Financial analysis of Cyklos Choltice, v.d.
Keywords: finanční analýza; management; obchodní korporace; finanční řízení; Balanced Scorecard; účetní výkazy; financial analysis; management; enterprises; financial management; Balanced Scorecard; financial statements