Aktivity územních samospráv v oblasti ochrany obyvatel - Ochrymovičová, Eva (Univerzita Pardubice, 2015)
Tato diplomová práce charakterizuje činnosti územních samospráv v oblasti ochrany obyvatel. Nejprve je obecně popsána ochrana obyvatelstva a krizové řízení a je také vymezen integrovaný záchranný systém. Dále jsou vyjmenovány činnosti územních samospráv v rámci ochrany obyvatel a jejich financování. Dále jsou analyzovány činnosti ochrany obyvatel v Královéhradeckém kraji a jeho statutárním městě Hradci Králové.
Activities of local governments in the protection of the population
Keywords: ochrana obyvatel; krizové řízení; integrovaný záchranný systém; územní samosprávy; financování; protection of the population; crisis management; integrated rescue system; local governments; financing