Rituály hokejových fanoušků: případová studie hokejového týmu Čestice - Rojková, Šárka (Univerzita Pardubice, 2012)
Lední hokej je zajisté jednou z nejkrásnějších kolektivních her a současně i jedním z nejpopulárnějších a nejrozšířenějších sportů naší planety. Díky své velké přitažlivosti si získal oblibu mezi diváky i hráči téměř po celém světě. Svou stopu zanechal také v malé vesničce Čestice, kde se již hraje téměř 60 let. Tato bakalářská práce se zabývá rituálním chováním fanoušků a hráčů ledního hokeje, sportem obecně, sociálními vazbami a sportovním vyžitím ve vesničce Čestice. Stěžejním tématem práce však zůstávají rituální praktiky fanoušků a hráčů během hokejových utkání HC Čestice.
Rituals of hockey fans: a case study of the hockey team Čestice
Keywords: sport; lední hokej; fanoušci; rituál; Čestice; sport; ice hockey; fans; ritual; town of Čestice