Patologie dutiny děložní, komparace ultrazvukové a operační diagnostiky - Králíčková, Romana (Univerzita Pardubice, 2013)
Téma předložené diplomové práce je Patologie dutiny děložní, komparace ultrazvukové a operační diagnostiky. Teoretická část práce je zaměřena na nejčastější intrauterinní patologie, z nichž se podrobněji zabývá děložními polypy. Dále je v práci rozebrána problematika ultrazvukové diagnostiky a hysteroskopie. Cílem praktické části je zjistit prediktivní hodnotu ultrazvukového vyšetření pro hysteroskopický nález polypu a na základě případových studií vytvořit plán ošetřovatelské péče pro hysteroskopický výkon.
Pathology of the uterine cavity, a comparison between ultrasound and operating diagnosis
Keywords: intrauterinní patologie; děložní polypy; ultrazvuk; hysteroskopie; intrauterine pathology; uterine polyps; ultrasound; hysteroscopy