Řízení kurzového rizika ve firmě ŠKODA AUTO - Lejnarová, Lenka (Univerzita Pardubice, 2019)
Tato bakalářská práce pojednává o procesu řízení kurzových rizik ve společnosti ŠKODA AUTO. Práce obsahuje vymezení pojmů souvisejících s kurzovým rizikem, procesu řízení kur-zového rizika a metody zajištění před tímto rizikem. Proces řízení kurzových rizik ve společ-nosti ŠKODA AUTO je rozdělen do dvou částí, a to na kvantifikaci sald jednotlivých měn a následného zajištění těchto sald. V práci jsou uvedeny návrhy a doporučení na zlepšení tohoto procesu ve společnosti ŠKODA AUTO.
Foreign exchange risk management of the ŠKODA AUTO company
Keywords: kurzová rizika; řízení rizik; devizová pozice; měnový kurz; zajištění rizika; finanční deriváty; foreign exchange risks; risk management; foreign exchange position; exchange rate; hedging of risks; financial derivates