Uložení a zajištění nákladu u vybrané přepravy zboží - Kašpar, Tadeáš (Univerzita Pardubice, 2025)
Bakalářská práce se zabývá základními právními předpisy, obecnými pravidly pro uložení nákladu, těžištěm a stabilitou, kompaktním způsobem uložení nákladu. Dále je popsána základní metody pro upevnění nákladu a s nimi i patřičné upevňovací prostředky. V poslední kapitole je zpracován příklad uložení a zajištění nákladu v praxi ve vybrané firmě.
Storage and securing of cargo for the chosen goods transport
Keywords: uložení nákladu; zajištění nákladu; nákladní silniční doprava; bezpečná přeprava; cargo storage; cargo securing; freight road transport; safe transportation